17-02-07

Regularisatie

De nieuwe wet op het asielbeleid zit eraan te komen. Ook voor de opvang van de asielzoekers zitten er veranderingen in de lucht: zo zouden de mensen nog maximaal vier maanden in de centra verblijven en worden dan doorgesluisd naar een opvanginitiatief dat "het beste bij hen past". Ondertussen wachten nog altijd duizenden mensen op een antwoord. De Raad van state geeft te kennen dat ze de achterstand pas in 2012 kan bijbenen.

Ondertussen mogen de mensen die meer dan een jaar in de centra verblijven vertrekken naar een lokaal opvanginitiatief waar ze meer privacy hebben (meestal een appartement van het O.C.M.W.), maar natuurlijk kunnen ze elk moment uitgewezen worden als hun beslissing bij de Raad van State valt.

Er zijn gezinnen die niet willen vertrekken, uit angst voor het onzekere, uit zorg voor hun kinderen die al vier jaar naar dezelfde middelbare school gaan en hun vrienden niet willen achterlaten, uit angst bij een "streng" O.C.M.W. te belanden en ga zo maar door.

Wanneer gaat er iemand van de regering de moed hebben om toe te geven dat het vorige asielbeleid gefaald heeft en dat deze mensen de rekening betalen? We hebben de mond vol over menselijk beleid en rechtvaardigheid. Het lijkt mij menselijk en rechtvaardig deze mensen te regulariseren, en vooral deze kinderen de boodschap te geven dat ze welkom zijn in onze maatschappij en dat ze aan een toekomst mogen denken.

10:52 Gepost door April in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |