25-11-10

opvangcrisis

Wij hebben deze laatste maanden de inruk te dweilen met de kraan open, de opvangplaatsen die we bij-improviseren worden meteen ingenomen door allerhande "vreemd volk", zowel mensen die een eerste asielaanvraag indienen als mensen die al jaren uitgeprocedeerd zijn maar toch nog maar eens een asielaanvraag indienen, kwestie van de winter warm door te komen.


Ik heb altijd mijn bedenkingen bij die laatste groep, het zijn echt mensen die teren op de goodwill en solidariteit van onze samenleving.

Vandaag hebben ze me toch in mijn hart geraakt. Een man,vrouw en twee kinderen die vorig jaar al een eerste negatieve asielprocedure doorliepen hebben een tweede aanvraag ingediend. Omdat er geen plaats was in de herberg sliepen ze een maand in het noordstation.

Daar werden ze opgemerkt door collega's van La Croix-Rouge omdat de vrouw hysterisch om medische hulp vroeg voor haar man.

Ik heb ze deze morgen in mijn verpleegpost ontvangen: hij heeft diabetes en heeft al drie weken geen medicatie meer genomen, zij heeft een schildklier die niet goed functioneert en haar medicatie was al maanden op. Bovendien was haar bloeddruk torenhoog.

Toen ik hen vroeg waarom ze niet terug naar Kosovo gaan was het antwoord dat zelfs het noordstation beter is dan hun krot in Kosovo....

 20:06 Gepost door April | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.