18-06-09

Excursie

Vandaag zijn we met twee minibusjes, 14 residenten, en een uitgebreide pick-nick op uitstap getrokken. De juf van de Franse les had een geleid bezoek georganiseerd naar de abdij van Stavelot met onder andere het automuseum, en het kasteel van Reinhardstein bij de barrage van Robertville. Vooral dat laatste was een schot in de roos. We zijn er opgevangen door een gidse, Mevrouw Ons, die ons het gerestaureerde kasteel tot in de details heeft laten zien. Een Armeense dame heeft op de spinet mogen spelen die er in de kapel staat, het was ontroerend die muziek te horen in dat kader. We stonden er allemaal met tranen in de ogen bij.

Een meneer uit Mauretanië die er architectuur gestudeerd heeft was vooral geinteresseerd in de armuren en harnassen. Hij heeft er eentje mogen dragen, geniaal!

Het is verrijkend voor de twee partijen op die manier cultuur uit te wisselen, overeenkomsten te vinden en op een ludieke manier elkaar beter te leren kennen en respekteren. En dat kasteel van Reinhardstein is een echte aanrader.

 

 

20:49 Gepost door April in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.