14-10-08

Afscheid

Na veel wikken en wegen en veel nadenken heb ik vorige maand mijn ontslag gegeven in het centrum. Vanaf 1 januari ga ik palliatieve thuiszorg doen.

Waarom?

 Burn-out waarschijnlijk, machteloosheid ook. De heren politici hebben hun mond vol over regularisatie, maar concreet slapen er elke nacht nieuwe asielzoekers in Brussel op straat omdat de centra uit hun voegen barsten; Fedasil neemt initiatieven om de psychologische stress bij de asielzoekers tijdig te kunnen opsporen, maar hoe kan je niet stressen als je met 4 wildvreemden samen in een kamertje van 3 bij 4 moet slapen, of erger, in tenten.

Als personeel dweil je met de kraan open. Ik ben waarschijnlijk te oud geworden of te weinig flexibel om hier nog een zinvol antwoord op te geven. Mijn job is bandwerk geworden, en daar bedank ik voor. Ik blijf nog wel om een nieuwe verpleegkundige op te leiden, hopelijk vinden we iemend die er met een frisse kijk tegen aan gaat.

Ik zal altijd met respect denken aan al die mensen die hier een nieuw leven zoeken, en zal ook altijd als vrijwilliger blijven werken in een centrum.

Ik dank jullie voor het trouw lezen van de blog. Het ga u goed!

20:19 Gepost door April in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |