10-07-08

pamperverdriet

De Heer en Mevrouw K. komen uit Iran. Hij is journalist, zij grafisch ontwerpster. Ze hebben een zoontje van drie en een babytje dat tijdens hun verblijf in ons centrum geboren is. Voor de bevalling is Mevrouw naar een Antwerps ziekenhuis gegaan, haar familie werkt en woont in Antwerpen. Wij hebben dit vanuit het centrum aangemoedigd, bevallen doe je best waar je je veilig voelt.

Ik heb nooit problemen gehad met deze mensen; toch laten ze ons via een collega die Persisch spreekt weten dat ze eraan denken het centrum aan te klagen via de organisatie "journalisten zonder grenzen".

Wat de medische dienst betreft hebben ze de volgende klachten: we geven geen echte pampers (wat waar is, we geven luiers van een ander merk en van een mindere kwaliteit), we geven geen vochtige doekjes, en we geven geen nieuwe babykleding ( wat ook waar is, maar de tweedehandskleding voor baby's die we geven is echt van goede kwaliteit.) Wat me het meeste treft is hun bewering dat we dit wel allemaal geven aan de Arabieren en de Tchetchenen. Terwijl ik meestal niet weet wie uit Irak of Iran komt en een onderscheid tussen de nationaliteiten heb ik nog nooit gemaakt. Pampers Sensitive worden uitzonderlijk gegeven aan kindjes met een serieuze luierallergie.

Als ik dan vanavond op T.V. de beelden zie van vluchtelingen die meer dood dan levend in een gammel bootje aangespoeld komen op Lampedusa of Almeria met als enig  toekomstperspektief een verblijf in een gesloten centrum in afwachting van een retour Afrika , dan denk ik "Alles is relatief...."

 

 

 

 

20:12 Gepost door April in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.