14-05-08

toren van babel

Ik heb lang niets meer in deze blog geschreven, spijtig maar het werk is niet makkelijk deze dagen.

Er zijn een paar heel zware zieke mensen in het centrum, die regelmatig in het ziekenhuis opgenomen moeten worden. Dat is moeilijk omdat de ziekenhuizen verwachten dat erop elk moment een vertaler klaar staat. We doen natuurlijk ons best, goede informatie is belangrijk, maar hoe vind je in gods (of Allah's)naam midden in de nacht een vertaler die Peul of Afghaans of Nepalees spreekt??? In het centrum moeten wij ook met veel gebaren en improvisatie onze info te pakken krijgen.

Ik heb een grote farde aangelegd met alle mogelijke foto's van organen, van voedingsmiddelen en alles wat me nuttig lijkt. 

Ik begin goed te worden in het ontcijferen van buitenlandse medikatieblisters of in het beste geval doosjes. Gelukkig staat de molekule er altijd wel ergens op, al is het dan in cyrillisch schrift.

Ik word een volleerd mimespeler, maar 's avonds thuis ben ik blij gewoon Nederlands te kunnen spreken. Ik heb er mezelf zelfs op betrapt met veel plezier naar flutreeksen op TV te gapen, dat gaat er nog net in na een hele week werk.

Wat ik trouwens nu ga doen... 

22:08 Gepost door April in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Meestal is dat wel zo. Als je werk zulke inspanningen vraagt dat je blij bent met wat ontspanning waar je niet moet bij denken.

Hopelijk wordt het snel wat minder druk.

Gepost door: ms | 14-05-08

Bij deze wens ik je veel kijkplezier!

Gepost door: Zita | 15-05-08

De commentaren zijn gesloten.