20-08-07

vééél kindjes

Het is zomervakantie en we hebben op dit moment vééééél kindjes in het centrum: 58 onder de 15 en 56 volwassenen. De meesten zijn niet ouder dan een jaar of drie, vier. Het is mooi om te zien hoe al dat grut met elkaar omgaat, maar voor het centrum is het een logistieke nachtmerrie. Ze kruipen overal op en onder, en vernielen sneller de dingen dan de klusjesploeg ze kan herstellen.

We proberen ze bezig te houden, maar het fantastische belgische zomerweer helpt ons niet echt. Ik heb nog nooit zoveel gepuzzeld als de laatste weken. 

Zaterdag ben ik met een achttal naar een maïslabyrint gegaan. Halverwege heb ik hen op een ijsje getrakteerd. Tien minuten later, stopt een van de kleine meisjes plots midden op het pad en slaat haar handje voor de mond. De anderen vragen wat er scheelt: "we hebben vergeten dank u te zeggen voor het ijsje" zegt ze; en al de rest zegt in koor "dank u wel". Ik viel bijna achterover, dat zijn dan de bandietjes die in het centrum de bazaar afbreken.'t Zijn soms schatjes, soms.  

 

21:30 Gepost door April in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |