22-06-07

Abdala

Kleine Abdala is net drie geworden. Hij is in Nederland geboren en heeft er al die tijd illegaal gewoond met zijn 19-jarige mama.
Na hun uitwijzing uit Nederland komt ze naar België. Ze spreekt Frans met Abdala. Hij spreekt echter nauwelijks, en als hij iets zegt is dat in een volkomen imaginaire taal die ook zijn moeder niet verstaat. In de kleuterschool zondert hij zich af en eet zand uit de zandbak.
Een bezoek aan een neus, keel en oorspecialist kon niet uitsluiten dat het kind misschien doof is, er is verder gespecialiseerd onderzoek nodig in een universitair centrum.
Ik ben bang dat de moeder uitgewezen zal worden voordat we verder kunnen uitzoeken wat er met de jongen aan de hand is, ze is immers het Schengen-gebied via Nederland binnengekomen.
Hoe kan het dat in een land als Nederland zo een mannetje niet eerder geholpen werd? Ik word misselijk als ik al die geleerde heren hoor praten over de rechten van het kind; rechten voor welk kind? Al die illegale kinderen hebben geen rechten, zijn onzichtbaar, of worden voor het gemak onzichtbaar gehouden. Wat in geen enkele statistiek te vangen is hoeft immers niet mee te tellen.
Ziedend word ik hiervan.
Sorry, ik weet dat ik sterk vereenvoudig en dat het allemaal zo makkelijk niet is, maar waar kinderen lijden kunnen alleen grote mensen aanklagen en ingrijpen.

11:50 Gepost door April in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.