28-12-06

la femme de fer

Mooi compliment gehad vandaag: vraagt een jonge Afrikaanse man mij hoe het komt dat ik op mijn leeftijd (49 is in zijn ogen stokoud) "une femme de fer" gebleven ben.

Een goede partner en veel humor, dat is mijn recept.

Ik wens het hem en jullie allemaal toe voor 2007.

20:06 Gepost door April in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-12-06

kerstekindje

't Is kerstmis dus ik sta mezelf toe een beetje melig te worden.

Einde Oktober kwam het echtpaar P. uit Roemenië aan in het centrum. Mevrouw was hoogzwanger, ze dacht dat ze al negen maanden ver was. Bij de gynecoloog bleek dat ze een goeie acht maanden zwanger was en de baby stelde het goed. Mevrouw P. spreekt enkel een Roma-dialekt, alle gesprekken verlopen via haar man, zelf piepjong maar erg bezorgd om zijn vrouw. Mevrouw rookte de ene sigaret na de andere.

Op 11 november werd een jongetje geboren dat vlak na de geboorte een hartinfarct kreeg en gereanimeerd moest worden. Bleek dat de tricuspidalisklep het begeven had. Hij verbleef tot 26 december in het universitair ziekenhuis voor een openhartoperatie en is nu in het centrum.

Ik heb van een kraamkliniek een paar oude babybedjes gekregen die goed van pas komen als we van die kleine pukjes moeten opvangen.

Behalve een dekentje, dat bedje, een paar tweedehandskleedjes en een flessenverwarmer heeft die moeder niets voor dat kind. Toen ik gisteren voor hun komst uit het ziekenhuis de babyspullen naar de kamer ging brengen had ik het echt moeilijk. Als ik zie wat ik indertijd aan materiaal had toen mijn kinderen geboren werden...

Ik heb de mamma geleerd hoe ze een flessenverwarmer moet gebruiken, welke medicatie ze wanneer moet geven, en dat ze altijd bij ons mag komen indien er problemen zijn.

Eerlijk gezegd ben ik er niet gerust op, ik ga vanaf morgen tien dagen met vakantie en heb een zelfstandig verpleegster uit de buurt gevraagd om elke dag de wondverzorging te doen en de boel in de gaten te houden.

Dit kerstekindje is wel in een heel schraal bedje van stro terecht gekomen.

19:47 Gepost door April in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |