16-09-06

geld

Hoe langer de mensen in de centra blijven, hoe moeilijker het wordt ze voeling te laten houden met de dagdagelijkse realiteit.

Meneer L. uit Slovakije is een kettingroker, dat alleen kost hem minstens 10 euro per dag. Het zakgeld dat de mensen krijgen is 4 euro per volwassene per week , en door bij te klussen in het centrum ( schoonmaken,klusjesman of keukenhulp) kan daar nog wel wat bijkomen, maar zeker nooit genoeg om al die sigaretten te betalen. Vorige week wilde hij dat ik voor hem een afspraak maakte bij de tandarts om zijn tanden te laten schoonmaken, ze zien bruin van de nicotine. Toen ik hem zei dat we dit niet ten laste kunnen nemen, was hij kwaad...

 

Mevrouw D. is al drie jaar bij ons, heeft drie kinderen die in het dorpsschooltje naar school gaan en is zwanger van haar vierde, een vader is niet aanwezig, althans niet bij ons in het centrum.Ze werd erg nijdig toen ze hoorde dat we geen peperdure CD-rom wilde betalen die "studiehulp" beloofde, één of andere publiciteit zoals we die allemaal in de bus krijgen. Ze wilde niet geloven dat ik die ook niet kon en wilde betalen voor mijn kinderen. "Jij hebt werk en kan toch alles kopen wat je wil..."

 

Ik ben bang dat deze mensen het erg moeilijk krijgen eens ze het centrum moeten verlaten.

 

11:47 Gepost door April in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.