13-08-06

veranderingen

Te lang niets meer geschreven in deze blog, maar ik ben bang dat ik teveel in herhaling val.

We hebben de laatste weken nochtans keihard gewerkt, alle mensen die langer dan vier jaar in het centrum verblijven mogen naar een lokaal opvanginitiatief vertrekken, dat wil zeggen dat er voor hun asielprocedure niets veranderd, maar ze mogen in een privé huis gaan wonen, dat beheerd wordt door een O.C.M.W.

Ze mogen de gemeente niet kiezen, en zo kan het dat een Bulgaarse familie met vijf schoolgaande kinderen die al vijf jaar bij ons schoollopen, naar de andere kant van de taalgrens gestuurd wordt.

Als de mensen deze transfert weigeren, is er geen tweede kans,en alles moet beslist en uitgevoerd zijn in twee weken, je kan je de stress al voorstellen.

Er zijn in ons centrum een 25-tal personen die in aanmerking komen en de transfert geaccepteerd hebben. Voor ons als personeel betekent dit dat we op twee weken tijd veel van onze "anciens" zien verdwijnen. Natuurlijk juichen wij dat toe, maar we beseffen dat deze mensen nog geen stap verder staan met hun asielprocedure; verkopen we hen geen lucht?

Ik heb vanaf nu drie weken vakantie, als ik in September terug ga werken, zullen veel vertrouwde gezichten verdwenen zijn, veel kinderen die bij ons in het centrum geboren zijn, en waar ik toch een speciale band mee had zal ik niet meer zien. Zonder te willen dramatiseren, dit geeft een raar gevoel.

 

23:17 Gepost door April in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |