13-06-06

hopeloos

Ik besef dat ik al lang niets meer geschreven heb, maar voor de meeste mensen in het centrum is de situatie momenteel zo hopeloos dat er nog weinig blije dingen te vertellen vallen en ik wil niet dat deze blog een klaaglitanie wordt.

Een vijftal mannen en vrouwen zitten in kerkasiel sinds de laatste week van mei en beseffen steeds meer dat hun aktie niet veel losweekt bij de politici.

Gelukkig is er de wereldbeker voetbal, die geven we op groot scherm, al heb ik hierbij de bedenking: geef ze brood en spelen dan zijn ze kalm. Maar uiteindelijk geldt dit ook voor de meeste Belgen.

Werken in een asielcentrum is nooit makkelijk, maar deze dagen kunnen we alleen nog troosten en mensen uitzwaaien die bij ons vertrekken naar god weet welke klotesituatie.

Ik vind mezelf een redelijk harde tante, maar nu ben ik 's avonds beschaamd als ik mijn autotje inkruip om naar mijn komfortabele warme nest te gaan... 

21:54 Gepost door April | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dat geloof ik al is dat ook niet goed. Je kan jezelf toch niet verwijten dat je niet op de loop moet. Je probeert uiteindelijk te helpen. En de situatie is door anderen gecreëerd.

Daarom ook dat ik vind dat er ergens iets serieus schort. Want ergens, of je nu godsdienstig bent of niet, is er een ingeboren menselijke regel die zegt dat je je medemens moet helpen en juist dat wordt verboden door de instanties.

Gepost door: ms | 13-06-06

De commentaren zijn gesloten.