28-04-06

een lach en en een traan

Voor de familie R. begon de dag slecht: al voor de tweede maal in een half jaar tijd deed mevrouw een spontane miskraam na zes weken zwangerschap.

Het koppel R. komt uit Tajikistan en heeft twee kinderen van zes en vier. Ze leven volgens de Islam, en nemen de regels van hun godsdienst nogal letterlijk. Dit was ook het probleem in hun land, waar hun bouwmaterialenzaak in brand gestoken werd. Meneer kwam gladgeschoren in het centrum aan, bang om ook hier als fundamentalist bestempeld te worden, nu voelt hij zich veilig genoeg om zijn baard terug te laten groeien.

Ik had zeker ook mijn vooroordelen toen mevrouw de eerste keer zwaar gesluierd mijn verpleegpost binnen kwam.  Ik heb mijn mening snel moeten herzien; dit is een jonge moderne vrouw, die economie gestudeerd heeft en op gelijke voet leeft met haar man.

Ik was triest toen ik hoorde dat haar zwangerschap weer misgelopen was.

Groot was de vreugde van iedereen toen deze middag een brief in de post zat waarin hun asielaanvraag ontvankelijk werd verklaard.

Ik hoop dat deze mensen de kans krijgen te tonen dat ook meer traditionele moslims niet altijd fundamentalisten moeten zijn.

19:46 Gepost door April | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.