10-04-06

voorjaarsuittocht

We hebben 30 vrije bedden in het centrum, dat is in maanden niet meer voorgekomen. De mensen wachten blijkbaar tot de ergste koude voorbij is om verder te trekken.

 De overblijvers hebben het moeilijk.

 Met de nieuwe asielwet in de maak hopen ze allemaal op een regularisatie van de oude dossiers, wij denken dat dit een utopie is en zijn bang voor de weerslag eens dat dit tot ze zal doordringen.

Ondertussen is meneer O. uit Rusland er heilig van overtuigd dat hij alle recht heeft op zijn kamer, want volgens hem betaald hij er al voor van in 1979 en zou hij zelfs telefoon moeten hebben.

Hij wil niet horen van psychische begeleiding, de K.G.B. heeft zijn volledig dossier, bij hen kunnen we terecht voor alle inlichtingen over zijn gezondheid.

Hij heeft trouwens geen tijd voor ons, hij werkt aan een rock-opera voor deense managers, en neen, hij kan ons hier niets van tonen, dat moet hij eerst met het management bespreken....

Ik verzeker u, dit is letterlijk het gesprek dat de dokter en ik met deze man die zich al drie jaar in zijn kamer opsluit vorige week hadden.

Hij is niet storend, hij komt regelmatig in het restaurant eten, hij ruimt zijn kamer redelijk goed op. Hij weigert alle geld, vraagt sigaretten aan andere Russen die hem uit medelijden helpen.

Hij weigert alle therapie, en tegen zijn wil kunnen we niet veel doen.

En dan te zeggen dat deze man normaal was toen hij zijn asielaanvraag deed.

We maken grappen, en zeggen dat we hem samen met het gebouw gaan moeten verkopen moesten we het centrum ooit sluiten.

We maken grappen, maar dan uit onmacht.

17:58 Gepost door April | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Vrolijk Pasen Ik wens jouw en alle mensen in het centrum een heel vrolijk Pasen

Gepost door: Jinx | 16-04-06

De commentaren zijn gesloten.