09-02-06

rare mensen, die Belgen IV

Meneer T. uit Irak heeft zijn "positief" gekregen en mag dus uit het centrum vertrekken. Hij mag een voorkeur van regio opgeven bij het kiezen van zijn O.C.M.W. en kwam bij mij om raad vragen want hij kent ons land niet. Ik heb in mijn kantoor een grote wereldkaart hangen en een kaart van België. Kwestie van zelf mijne weg te vinden als er weer eens iemand uit een onmogelijk uit te spreken "...stan"-staat komt of het O.C.M.W. van Smeerhebbe -Vloerzegem toegewezen krijgt.

Ik sta dus met die mens voor de kaart van ons mini-landje en moet die goede man uitleggen dat er in het noorden Nederlands gesproken wordt, in het zuiden Frans, in het oosten Duits, in Brussel een beetje van dat allemaal, maar pas op wat je waar spreekt ander riskeer je op je bakkes te krijgen, (dat heb ik zo niet gezegd), de goede man begreep er niks van.

Hij wil uiteindelijk naar Antwerpen, hoopt werk te vinden in de haven. Van die stad had ik hem ook nog het een en het ander kunnen vertellen, maar daar komt hij met zijn arabisch uiterlijk zelf wel achter...

 

20:24 Gepost door April | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.