12-01-06

't is koud !

Vandaag iemand geleerd hoe je je kan beschermen tegen de kou : een sjaal, een muts, handschoenen ( we hebben wat afgelachen eer ze die aan had, waar steek je al die vingers?).

Ik heb altijd een hele wintervoorraad in mijn kast. De badkamer van mijn verpleegpost lijkt steeds meer op een vestiaire, de dokters plagen me hiermee.

 

Dit klinkt ongeloofwaardig, maar er zijn veel alledaagse dingen die voor ons evident zijn, maar in andere klimaten en culturen onbestaande.

Ik moet altijd goed oppassen als er medikatie gegeven wordt, goed uitleggen dat een suppo dààr moet gestoken worden, en niet opgegeten, dat drie maal per dag wil zeggen 1 pil drie maal per dag, en niet de hele blister of nog erger het hele doosje. Een spray voor de neus of de keel laat ik meestal eens uitproberen als ik er bij ben. Ik infantiliseer hier echt niet, maar als ik dit niet doe komen de suppo's vaak de oren uit...

Ik zou ook wel eens willen weten hoeveel van de door ons gegeven medikatie effektief genomen wordt. Bij het schoonmaken van de kamers na het vertrek van de mensen vinden we regelmatig onaangebroken verpakkingen terug, en toch kwamen deze mensen  terug bij ons op consultatie, zelfs klagend dat de gegeven behandeling niet hielp....allicht niet.

18:27 Gepost door April | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Afrika op de tram in barre winterkou, zonder jas, elke dag : armoede of ontwetendheid ?

Gepost door: schilderia | 13-01-06

De commentaren zijn gesloten.