13-12-05

Afscheid ...of niet.

Ik ben onverdraagzaam, een eigenschap die ik bij anderen haat, dus…

Bij het aardappelen schillen deze avond hoor ik op T.V.  bij  “De rode loper” dat Colin Farrell naar een ontwenningscentrum moet. Ocharme, kan hij niet een maandje bij ons meedraaien, hij leert misschien terug te appreciëren wat hij heeft. Trouwens van dat hele zoete “samen” gevoel van TV1 krijg ik het op mijn heupen, “samen” met wie ?

Vandaag zijn André en meneer K. afscheid komen nemen, ze verkiezen in Brussel te gaan wonen, zonder papieren, zonder inkomen. André heeft in zijn land vijf kinderen, allemaal meisjes. Meneer K. heeft een universitaire opleiding, niet veel waard dus op het zwartwerkcircuit.

De familie T. uit Armenië is deze nacht vertrokken naar de broer van meneer in Spanje. Ze woonden bijna drie jaar in ons centrum. Mevrouw kreeg na negen miskramen een dochtertje op haar tweeënveertigste. Het kreeg mijn naam. Ik ben blij dat ze een oplossing gevonden hebben, maar triest dat ze ’s nachts vertrokken , zo beperken ze de schaamte van het vertrek. Voor deze mensen was de afwijzing van hun asiel een afwijzing van hun persoon, van heel hun eigenheid.

We hebben een bende jonge Irakezen in het centrum die ik graag samen met Colin Farrell naar dat ontwenningscentrum zou  sturen, die mannen zitten een  cirkel van gebruiken om te vergeten, ik voel me daar totaal machteloos bij, we hebben geen middelen, noch de opleiding om hen te helpen.

Ik ga nog eens naar TV1 kijken, misschien helpt dat “samen” gevoel toch.20:56 Gepost door April | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

stout alleen TV- kijken ?
hier is dat nefast voor elk samen-gevoel.
Ik hoop dat het bij jou wel gewerkt heeft

Gepost door: schilderia | 14-12-05

mooi jouw blog is een mooi initiatief

Gepost door: Sebastian | 14-12-05

De commentaren zijn gesloten.