21-11-05

 Lord of the rings

Weet je wat ik sterk vind ? Dat uit om het even welke afgelegen uithoek van de wereld de  mensen ook komen, de smaak voor films vrijwel dezelfde is. We hebben vorig weekend een "Lord of the rings " weekend gehouden, we bezitten een groot projektiescherm. Je kon een speld horen vallen. Achteraf kwamen de mensen ons zeggen dat ze het fijn vonden om eens helemaal in een andere wereld te vertoeven, niet te moeten denken aan hun problemen.
Dat geldt natuurlijk ook voor ons als personeel, je hebt een uitlaatklep nodig, en film en boeken zijn voor mij de manier om afstand te nemen .
Voetbal is nog zo iets universeels, en breien. Zet tien vrouwen van tien nationaliteiten bij elkaar met een breiwerk en je hebt de beste psychotherapie, ook al verstaan we elkaar nauwelijks.
 
Er worden dikke boeken geschreven met strategiën voor hulpverlening bij vluchtelingen, ik ben eerder voorstander van een meer alledaagse aanpak, er zijn voor de mensen, ze respekt geven, tonen dat je ook alle oplossingen niet hebt, en waarom niet, af en toe vluchten in goede film of voetbalmatch om stoom af te laten.


20:32 Gepost door April | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |