21-11-05

 Lord of the rings

Weet je wat ik sterk vind ? Dat uit om het even welke afgelegen uithoek van de wereld de  mensen ook komen, de smaak voor films vrijwel dezelfde is. We hebben vorig weekend een "Lord of the rings " weekend gehouden, we bezitten een groot projektiescherm. Je kon een speld horen vallen. Achteraf kwamen de mensen ons zeggen dat ze het fijn vonden om eens helemaal in een andere wereld te vertoeven, niet te moeten denken aan hun problemen.
Dat geldt natuurlijk ook voor ons als personeel, je hebt een uitlaatklep nodig, en film en boeken zijn voor mij de manier om afstand te nemen .
Voetbal is nog zo iets universeels, en breien. Zet tien vrouwen van tien nationaliteiten bij elkaar met een breiwerk en je hebt de beste psychotherapie, ook al verstaan we elkaar nauwelijks.
 
Er worden dikke boeken geschreven met strategiën voor hulpverlening bij vluchtelingen, ik ben eerder voorstander van een meer alledaagse aanpak, er zijn voor de mensen, ze respekt geven, tonen dat je ook alle oplossingen niet hebt, en waarom niet, af en toe vluchten in goede film of voetbalmatch om stoom af te laten.


20:32 Gepost door April | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

** Wel ja, de mensen met anderen in contact brengen. Het zal vanzelf wel los lopen.

Er zijn al te veel commissies en raden die zich buigen over problemen maar niet met de mensen zelf te maken krijgen.

Gepost door: ms | 21-11-05

momentele blogsorde zit je weer op mijn kop, ja? grapje

ernst, je hebt het bij het rechte eind hoor, doorgaan

Gepost door: marlon vanco | 21-11-05

idd in het psychiatrische centrum waar ik gewerkt heb keken we met de patiënten ook graag af en toe eens naar een film. ook werd er veel gebreid en genoten van de uitstapjes die we met hen maakten. vluchtelingen, psychiatrische patiënten, gehandicapten, ... of gewoon 'alledaagse' mensen die van onze maatschappij al dan niet een ettiketje opgeplakt hebben gekregen belangrijk is om af en toe eens even op adem te komen en te ontsnappen aan de chaotische wereld waarin we nu leven.

klaprozig groetje, tint

Gepost door: tint | 09-12-05

succes mzet dit toffe blogje verder en..geniet van t weekend

Gepost door: willy | 09-12-05

Je blog in de kijker bracht me hier, en 't is wel tof om je verhalen te lezen!
groet
MJ

Gepost door: MJ | 10-12-05

Proficiat Ik heb vandaag je blog leren kennen en gretig alles gelezen. Prachtig !
Je laat ook de mindere kanten zien van de bewoners, alles is genuanceerd. Overal is goed en slecht, en het zijn toch de kleine dingen die mensen speciaal maken. Ik kan me inderdaad inbeelden dat wij Belgen een raar volkje zijn , honden met jasjes en boetes om op een bankje te zitten. Blijf bloggen !

Gepost door: jinx | 11-12-05

Volhouden hoor ! jij krijgt van mij een 7-link

Gepost door: schilderia | 12-12-05

bovenaan Deze site zou eigenlijk permanent op een opvallend zichtbare plaats moeten staan, waardoor hij nog meer wordt gelezen. Vluchtelingen worden nog veel te veel gezien als gelukzoekers. Deze site toont het helaas 'schrijnende' tegendeel. Hulde voor het initiatief.

Gepost door: Championnertje | 13-12-05

De commentaren zijn gesloten.