22-09-05

xenofobie, racisme of gewoon domheid?

Weer een mooi staaltje meegemaakt van het fenomeen "vreemdeling blijf verweg van mijn bed"
Ik moest met een klein baby'tje naar het labo van het ziekenhuis voor een bloedkontrole.
De verpleegkundige die het kind moest prikken had het nodige kommentaar:" wat doen die hier, ze zijn allemaal uit op hetzelfde, een O.C.M.W. uitkering, ik ben het beu dat alles voor hen is en niets voor ons..." Gelukkig verstond de moeder alleen slovaaks, maar daar sta je dan, je wilt geen rel schoppen want je weet uit ervaring dar dit toch niets opbrengt dan alleen nog meer haat en nijd.
Het ergste is dat ze in het geval van deze familie waarschijnlijk gelijk heeft, het zijn Rom zigeuners die in Slovakije nog steeds gediscrimineerd worden en inderdaad uit zijn op een sociale woning in België, wat hen overigens niet lukt.
Minder fraai is dat ze hiervoor hun zogenaamd doodzieke kinderen proberen te gebruiken, advokaten inschakelen om ons onder druk te zetten allerlei medische test te laten doen om toch maar iets te vinden.
Maar om nu alle vreemdelingen op een hoop te gooien zoals mijn bovengenoemde collega deed, dat gaat mij te ver, zeker in haar funktie, waar tenslotte ook Belgische werklozen defileren die haar wel verstaan. Xenofobie, racisme of gewoon domheid?

14:29 Gepost door April | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.