05-09-05

na de vakantie

Na een maand vakantie terug aan het werk gegaan. Sommige mensen zijn weg, er zijn nieuwe residenten gekomen.
Een Armeens koppel met een dochtertje is vorige week in het centrum aangekomen. Blijkt dat meneer een actieve tuberculoze heeft , hij kwam bij ons aan met 39°C en met een lelijke hoest.
Onze dokter nam geen risiko en stuurde hem naar het ziekenhuis. Achteraf bleek dat ook de longfoto op vreemdelingenzaken positief op TBC was. De man ligt nu in isolatie in het ziekenhuis, en dit voor meerdere weken. Hij spreekt enkel Armeens en Russisch. Zijn vrouw mag twee maal in de week op bezoek. Je kunt je voorstellen dat deze mensen zich hun aankomst in West-Europa  ietwat anders hadden voorgesteld.
 
Een Slovaakse familie vertrekt morgen terug naar Slovakije. Normaal moedigen wij een vrijwillige terugkeer aan, maar deze mensen had ik graag nog wat langer in het centrum gehouden.Meneer is op zijn zachts uitgedrukt mindergebegaafd en loopt in alle omstandigheden uitbundig te lachen, is ongeremd, kan lezen nog schrijven.
Mevrouw heeft een psoriasis over haar hele lichaam, en vertoont alle tekenen van een reuma veroorzaakt door de psoriasis. Haar handen en voeten zijn verschrikkelijk opgezwollen, ze heeft voortdurend pijn. We kunnen haar gezien haar vertrek niet de adekwate medikatie geven, want die kan enkel toegediend worden onder strikt dokterstoezicht, en dat is voor hen in Slovakije niet gegarandeerd.
Dus geef je maar een paar dozen ontstekingsremmers mee, in de hoop van ....
 
En zo ben ik na één dag terug in de naakte realiteit van de vluchtelingenwereld.
 
 


18:48 Gepost door April | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

* Wow, 'k kom zeker nog es lezen!

Gepost door: pam | 05-09-05

De commentaren zijn gesloten.