27-07-05

groeten uit België

François is langs gekomen, een ex-bewoner uit Cameroun. Hij ziet er stralend uit, sedert hij het centrum verlaten heeft in juni is er het een en het ander in zijn leven gebeurd : eerst is hij geadopteerd door een Belgische familie, nochthans is hij meerderjarig, maar blijkbaar kan dit.
Daarna is hij een meisje tegengekomen dat hem wel zag zitten, en ze zijn vorige week gehuwd. Daarmee heeft hij alle snelheidsrecords verbroken, maar er is meer...met de hulp van bevriende politici heeft hij een voorlopige verblijfsvergunning gekregen, zodat hij nu zijn vierjarige dochter in Cameroun kan gaan halen en toch terug België binnen mag. Zijn vrouw is bij de geboorte van het kind overleden.
Zijn moeder wil niet naar hier komen, daarom maakt hij voor haar een videoreportage om haar te tonen hoe zijn parcours in België eruit ziet, en om haar gerust te stellen, van beroep is hij  journalist.
Ik vind dit knap, ten eerste omdat er in ons land blijkbaar nog mensen rondlopen met veel begrip voor de miserie van anderen, en er ook effektief iets aan doen, ten tweede omdat deze man ,die in een uitzichtloze asielprocedure zat, weer zin heeft in zijn leven en echt een aanwinst is voor ons land. Het moeten niet altijd trieste verhalen zijn....
 
15:45 Gepost door April | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |