16-06-05

pikkedieven

Verdorie, hoe twee nieuwe gezinnen de sfeer in en rond het centrum grondig kunnen verpesten. We kregen vorige week twee Slovaakse gezinnen toegewezen, beiden kwamen ze aan met de wagen, en met bergen bagage. Ze kenden elkaar niet. Sedertdien regent het klachten in het dorp over bedelende kinderen,winkeldiefstallen, madammen die op parkings achter auto's gaan zitten om hun behoefte te doen, kortom, niet prettig, niet voor ons noch voor de andere residenten die door veel mensen met hen over één kam geschoren worden.
Als je de kinderen groet krijg je een gebaar terug van je nek oversnijden, dan stel je je toch vragen over hoe dit gaat escaleren....we zien wel, we hebben geen keuze.
 
Veel mensen hebben momenteel last van hooikoorts, de meeste afrikanen kennen dit niet en slikken ijverig nivaquine omdat ze denken malaria te hebben, ik heb mijn handen vol, vooral omdat we ook een epidemie van waterpokken hebben, de meeste kindjes lopen er roodgeschilderd bij van de eosine die we op hun pokkenblaasjes smeren...'t is alle dagen carnaval.

20:13 Gepost door April | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.