09-06-05

juni....hooimaand

Examen russisch  goed volbracht, een hele opluchting, ik heb wel  hulp van de meeste russische residenten in het centrum  gekregen, ik moest het niet riskeren woorden met een verkeerd accent uit te spreken. Het doet goed te merken dat deze mensen echt om je geven, onderhand ken ik zowat overal ter wereld mensen waar ik zeker ben welkom te zijn ; van mondialisering gesproken.
 
Toen ik om vijf uur naar huis ging was de boer het veld tegenover het centrum aan het maaien, het hooi werd in rollen verzameld, een mooi zicht.
Voor het centrum zaten een vijftal afrikanen hiernaar te kijken, dezelfde afrikanen die vorig jaar en het jaar daarvoor ook al toekeken hoe de boer zijn veld maait, hoe hij dat nog eens doet in augustus en er in de winter meststoffen op gooit. Ik voelde hen denken aan hun eigen velden ergens ver weg waar nu hopelijk een ander op werkt. Ik vraag me af waarom deze mensen geen hand mogen toesteken, het zou hun zelfbeeld alleen maar ten goede komen, zelfs zonder betaling ben ik zeker dat ze bereid zouden zijn te helpen.
 
Ik hoop nog altijd dat er eens een minister verantwoordelijk voor vreemdelingenzaken zich geroepen voelt om eens een week incognito bij ons door te brengen, om te voelen wat er gebeurd, niet om te weten....
 
19:44 Gepost door April | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

*** Proficiat met je examen Rssisch!
Dat zal wel niet gemakkelijk zijn denk ik.
Groetjes

Gepost door: emiel | 09-06-05

Gefeliciteerd met je examen ! en wat je zegt is waar: ieder mens heeft toch het recht om zich nuttig en gewenst te voelen. Een beetje werk zou hen zeker helpen, zelfs al is het onbetaald...

Gepost door: Anneke | 10-06-05

De commentaren zijn gesloten.