07-05-05

De wil van God en de zwakheid van de mens.

Meneer P. uit Angola komt verslag uitbrengen van zijn consultatie in het aidsreferentiecentrum. Hijzelf is seropositief, gelukkkig zijn z'n echtgenote en dochtertje niet besmet. Voor zijn jonge vrouw is de stress van besmetting wel altijd aanwezig, ze heeft het moeilijk haar zeer katholieke geloof te combineren met het gebruik van condooms, ik heb de kerk meermaals vervloekt, natuurlijk niet in haar bijzijn...
Ik heb haar het verhaal verteld van de man die na een hevige overstroming met zijn familie op het dak van zijn huis zit. ook hij is zeer gelovig en vertrouwd alleen op God om hem te redden.Zo laat hij een bootje van de civiele bescherming voorbij varen, weigert hij mee te gaan met de zodiac van het rode kruis en zegt tegen de mensen van het leger die hem komen evacueren met een helicopter dat hij op God vertrouwt die hem wel zal redden. Hij en zijn hele familie verdrinken. In de hemel verschijnt hij voor God;" God, ik heb zo gebeden voor hulp, en U liet mij in de steek" God bekijkt de man en antwoordt: " Mijn goede vriend, ik heb je een bootje van de civiele bescherming, de zodiac van het rode kruis en een legerhelicopter gestuurd, en je hebt al mijn hulp geweigerd..."
Zo is het ook met condooms, God heeft wijze mannen geschapen om ze uit te vinden, het is aan ons ze te gebruiken.
"En wat met de wil van de Paus?" vraagt ze me.
"Als je echt de wil van de Paus wil volgen is er maar één antwoord: abstinentie"
Ze lacht, " ik ben maar een mens"
Ik antwoord dat ze dan toch maar condooms moet gebruiken.


12:41 Gepost door April | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooi... ... hoe je met een knappe beeldspraak iets heel moeilijks bespreekbaar maakt...

Gepost door: Kaajee | 11-05-05

Niet te geloven Ik heb je blogje helemaal gelezen en "niet te geloven" is minste wat je kunt zeggen. Het moet volgens mij een zware job zijn en moeilijk om van je af te zetten. Goed van je dat je dit via een blogje kwijt kunt. Ik kom hier zeker nog terug, het is aangenaam om lezen ook al wordt je er soms stil van en zet het zeker aan tot nadenken. Zeker verder zetten!
Greetz
LaSonrisa

Gepost door: LaSonrisa | 16-05-05

De commentaren zijn gesloten.