21-03-05

zwartkijken

Ik voel me eindelijk in staat om nog eens aan mijn blog te werken, de griep had me te pakken..;

 

Vandaag met een paar dames naar de gynaecoloog gegaan, het is vreselijk te zien hoe vrouwen nog altijd besneden worden en dichtgenaaid, en dat alles uit traditie, zelfs vrouwen die naar de universiteit gingen vertellen dat ze weinig keuze hebben in het al dan niet besnijden van hun kinderen, zo groot is de sociale druk.

 

Wat hebben wij westerse vrouwen het goed.

Alhoewel, ik moet vaak uitleggen aan de dames in het centrum dat ik werk omdat ik dat graag doe, en dat mijn man en kinderen hier achter staan. Zij vinden het ontoelaatbaar dat een moeder full-time werkt, en nog minder evident dat mijn man me helpt met koken en het huishouden, ze begrijpen niet dat hij dat allemaal accepteert.

Soms praten we over contraceptie, als ik begin over sterilisatie bij de man wordt er ongelovig gereageerd en erna heel hard gelachen, dit is in hun ogen science-fiction.

 

Ik hou het meestal dus maar bij het promoten van het goede oude condoom, en zelfs dan zijn er mannen die me antwoorden dat ze hun snoep niet verpakt opeten …

 

We kregen vandaag een nieuwe familie Rome-zigeuners, die mensen hebben 14 (veertien) jaar in Duitsland gewoond, en werden nu uitgewezen. Je vraagt je af wat ze van België verwachten, maar ook waar deze mensen naar toe moeten, dit is pure wanhoop, en veel antwoorden hebben wij hier niet op.

We hebben trouwens steeds meer mensen die enkel nog wachten op een beslissing van de raad van state, die in  99% van de gevallen negatief zal zijn, en deze mensen weten dat, maar zien geen uitweg, ze weten niet waar naartoe.

De asielprocedure duurt veel te lang, er zijn teveel achterpoortjes waar de advocaten en de asielzoekers gretig gebruik van maken , maar waardoor ze verder en verder vervreemden van hun familie en land van herkomst; een duidelijke, serieuze maar korte procedure zou veel oplossen. Maar ja, wij zijn maar veldwerkers, ik heb de indruk dat wij enkel dienen om de centra te laten draaien, om ervoor te zorgen dat er geen al te schokkende feiten in de pers te komen…;
20:50 Gepost door April | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.